lauantai 8. helmikuuta 2014

Helppo appelsiinikakku

Janette:

Tämä appelsiinijugurttikakku on helppo ja kevyt, herkullisuudesta tinkimättä. Appelsiinisiirappi tuo ihanaa mehevyyttä. Varoitus: et selviä yhdellä palalla!

Helppo appelsiinikakku:

2,5 dl kreikkalaista jugurttia
0,8 dl rypsiöljyä
1,8 dl sokeria
0,8 dl appelsiinista puristettua mehua
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
ripaus suolaa

siirappi

0,8 dl vettä
0,6 dl sokeria
vähän reilu 1 dl appelsiinista puristettua mehua

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele 2 litran vetoinen vuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Sekoita kreikkalainen jugurtti, rypsiöljy, sokeri ja appelsiinimehu keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista 30-40 minuuttia.
Kakun ollessa uunissa, tee siirappi. Laita sokeri, vesi ja appelsiininmehu kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Siirappi on valmista, kun sokeri on sulanut ja seos on paksuuntunut hieman.
Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa se sitten lautaselle. Valele siirapilla.

Vinkkejä:
  • Mitat on muutettu amerikkalaisita kupeista deseiksi, siksi ne ovat vähän hassuja. Itse olin aika suurpiirteinen mittaamisessa, eikä haitannut yhtään. 
  • Siirappia jää luultavasti yli, mutta sitä voi laittaa vielä erikseen kakkupalan päälle. Herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä :) Jätäthän kommentin!