tiistai 4. helmikuuta 2014

Toffeetäytteiset suklaakeksit

Janette:

Rakastan keksejä. Niiden leipominen on helppoa ja nopeaa ja ne ovat todella hyviä. Törmäsin herkulliseen reseptiin ja näitä oli tehtävä heti. Uunista tullessaan keksit näyttivät lähes lihapullilta, mutta pieni koristelu pelasti tilanteen. Yhtä hyviä nämä olivat myös ilman koristelua, joten se vaihe ei ole pakollinen.

Toffeetäytteiset suklaakeksit

115 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl (40 g) kaakaojauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
20-24 kpl Center-suklaita

koristelu

valkosuklaata tai Candy meltsejä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdotusta muutaman minuutin ajan). Lisää muna ja vatkaa joukkoon.
Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt.
Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Koristele keksit valkosuklaalla tai Candy meltseillä. Sulata suklaa/meltsit mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Laita suklaasula pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota aaltoilevaa kuviota keksien päälle.

Vinkit
  • Yhdessä center-patukassa on 13 karkkia. Tarvitset siis kaksi patukkaa näihin kekseihin.
  • Centereistä on myös salmiakkiversioita. Uskoisin, että toimivat yhtä hyvin!
  • Karkki on tärkeää saada kokonaan keksitaikinan sisään, jotta se ei leviä uunissa.
Tarjoile esimerkiksi kuuman kaakaon kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä :) Jätäthän kommentin!