tiistai 18. helmikuuta 2014

Vaahtokarkkitryffelit

Viime syksynä olin eräällä kurssilla, jossa valmistimme erilaisia karkkeja. Saimme mukaamme vihollisen reseptejä, ja tämä on yksi niistä. Äärettömän helppo ja nopea tehdä! Lopputulos on kuitenkin todella herkullinen. Voit varioida ulkoasua koristelemalla eri tavoin, esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla tai nonparelleillla.
Vaahtokarkkitryffelit

25 g margariinia
45 g mini vaahtokarkkeja
3 dl riisimuroja

Sulata kattilassa margariini ja vaahtokarkit. Kun seos kuumenee, ota kattila pois levyltä ja sekoita tasaiseksi. Lisää riisimurot ja sekoita. Anna jäähtyä hetken, kunnes voit tehdä sormillasi pieniä palloja. Ota noin ruokalusikallinen massaa kerralla ja painele palloksi. Tee kaikki pallot valmiiksi leivinpaperin päälle.

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Laita leivinpaperi lautasen päälle. Kääntele pallot suklaassa lusikoiden avulla. Valuta ylimääräinen suklaa ja siirrä lautaselle. Jos koristelet nonparelleilla, tee se tässä vaiheessa. Kuorruta kaikki tryffelit ja laita lopuksi jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä :) Jätäthän kommentin!