tiistai 25. helmikuuta 2014

Texmex kanapiirakka

Janette:

Ostimme kinuskikissan Tervetuloa juhliin! kirjan noin vuosi sitten ja olen siitä lähtien halunnut kokeilla texmex piirakkaa. Rakastan texmex ruokaa ja tämä piirakka oli mielestäni erittäin herkullisen näköinen. Ja hyvältä se maistuikin! Muuttelin reseptiä hieman, ja tässä on minun versioni.
 Texmex kanapiirakka

pohja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
150 g margariinia
1/2 dl kylmää vettä

täyte
400 g ohuita broilerin fileeleikkeitä
1 punainen paprika
1 sipuli
2 rkl tacomausteseosta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 munaa
2 dl juustoraastetta

pinnalle
nachoja
salsaa

Sekoita jauho ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (halkaisija 24 cm) ja painele taikina kevyesti pohjalle ja reunoille.

Leikkaa broilerin fileeleikkeet suikaleiksi. Hienonna sipuli ja pilko paprika haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kypsennä fileesuikaleita pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon paprikat ja sipulit. Mausta seos suolalla, tacomausteella ja paprikajauheella.
Sekoita ranskankerma, munat ja valkosipulituorejuusto keskenään. Lisää joukkoon kana-kasvisseos. Kaada täyte vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele piirakka nachoilla ja salsalla. Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Vinkit
  • Alkuperäisessä reseptissä oli mukana myös 100 g maissia. Meiltä ei maissia löytynyt, mutta uskon, että se olisi sopinut hyvin. Kokeilkaa siis ihmeessä!
  • Maistele täytettä välillä ja lisää mausteita makusi mukaan. Huomioi, että ranskankerma ja tuorejuusto pehmentävät makua hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä :) Jätäthän kommentin!