Milla:
Kuvavarastoja penkoessani huomasin kuvan varsin herkullisista vohvelesita, joita tein n. kuukausi sitten.
Hiihtoloman muiden suunnitelmien vuoksi leipominen saattaa nyt jäädä hieman taka-alalle, joten tein pari postausta tänne etukäteen ajastuksella. Nämä vohvelit onnistuvat ohjeita noudattamalla aivan varmasti, joten tämä ohje sopii siis myös aloittelijoille.
Tästä taikinasta tulee noin 10 keskikokoista vohvelia
5 dl maitoa
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl suolaa
100 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
* Vatkaa kananmunat
* Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot huolellisesti keskenään
* Lisää kananmunien sekaan suola, sokeri ja jauhot vuorotellen maidon kanssa
* Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu rasva
* Vatkaa varovasti taikinaksi ja paista vohvelit
Vinkkejä:
* Jos taikina tuntuu mielestäsi liian paksulta, voit lisätä siihen hieman lisää maitoa.
Omasta mielestäni taikina oli kuitenkin juuri sopiva :)
* Näitä voit tarjoilla joko suolaisten tai makeiden lisukkeiden kanssa. Kokeile esimerkiksi yrttituorejuuston
ja salaatin kanssa tai jäätelön ja kinuskikastikkeen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistä :) Jätäthän kommentin!